Verantwoordelijk en duurzaam bankieren

Samen met ASN Bank werken we aan een duurzame toekomst

Opdrachtgever:
ASN Bank

Datum:
2013 - heden

Expertises:
Strategie en boodschapontwikkeling
Publiciteit en promotie
Online strategie
Evenementen en activatie

Zie ook:
Morgen-Vandaag.nl

De ASN Bank is de duurzaamste bank van Nederland. De bank heeft een zeer sterk imago op het gebied van verantwoordelijk en duurzaam bankieren en beleggen, maar is daarnaast ook een belangrijke kracht achter verschillende duurzame initiatieven, organisaties en ondernemingen.

In 2013 werden wij door de ASN Bank gevraagd om een nieuw concept te bedenken en uit te voeren voor de jaarlijkse klantendag van de bank: De Dag van het Ethisch Beleggen. We presenteerden een nieuwe opzet voor dit evenement, niet alleen gericht op het presenteren van de ASN Bank als duurzame en betrouwbare bank, maar ook om met klanten en geïnteresseerden continu in dialoog te gaan over de thema’s waar de ASN Bank zich mee bezighoudt.

Door de ASN Bank op te stellen als gesprekspartner en juist een podium te creëren waarop de discussie plaats kan vinden, laat de bank zien dat zij kennis van zaken heeft, maar ook ruimte laat aan anderen om hun kijk op de kwestie te geven. In navolging van het succes van de dertiende Dag van het Ethisch Beleggen ontwikkelde BKB samen met de ASN Bank een online platform. Via MorgenVandaag laat de ASN Bank aan zowel klanten als niet-klanten zien dat de bank staat voor meer dan bankieren alleen. Via dit platform gaat de bank het gesprek aan over een breed aantal thema’s.

Onderdeel hiervan zijn een aantal kleinere bijeenkomsten. Met de talkshow ASN Live gaat de ASN Bank het land in om met klanten, geïnteresseerden en experts te praten over een duurzame toekomst en de keuzes die daarbij horen. De verschillende duurzame thema’s van de bank passeren hierbij de revue, waarbij ook lokale kwesties en thema's uit de regio waar de bijeenkomst plaatsvindt een plek krijgen.

MorgenVandaag is ook de nieuwe naam van de Dag van het Ethisch beleggen, die BKB in samenwerking met de ASN Bank ook in oktober 2014 en 2015 organiseerde. Speciale gast tijdens de laatste editie van MorgenVandaag was Nobelprijswinnaar voor de Vrede Kailash Satyarthi. Met zijn stichting redde hij ruim 80.000 kinderen uit mijnen, plantages en textielfabrieken, vaak door zelf opgezette bevrijdingsacties.

In 2017 is de naam MorgenVandaag veranderd naar ACT. Op 24 september 2017 wordt het terrein van Thuishaven Amsterdam één groot duurzaam spektakel. Pioniers, experts en groentjes die nú bezig zijn met het klimaat van morgen; je ontdekt ze op ACT. Met muziek, workshops, speeches, theater, baanbrekende ideeën, en ruimte om te relaxen met goed eten.

De ASN Bank is een bank met een eerlijk verhaal. Ik vind het niet alleen een eer om dat verhaal te mogen vertellen. Het geeft me ook hoop voor een betere toekomst, door te laten zien dat het kan.
Bram Festen
Senior campagnestrateeg