Aanmeldingsperiode BKB Academie 20 geopend

Ontvang de handvatten om de wereld te verbeteren

De aanmeldingen voor de nieuwe BKB Academie zijn geopend! Ben je tussen de 18 en 28 jaar en heb je interesse in politiek, maatschappij en campagnes? Wil je in februari 2020 met ons mee naar de Verenigde Staten om de voorverkiezingen van dichtbij mee te maken? Solliciteer dan nu voor een plek in de 20e BKB Academie.

De BKB Academie laat sinds 2000 jong talent delen in de kennis en het netwerk van BKB | Het Campagnebureau. Wat in 2000 begon als een groep die lessen kreeg over (politiek) campagnevoeren, is inmiddels uitgegroeid tot een maatschappelijk geëngageerde groep jonge mensen die handvatten krijgt aangereikt om de wereld te verbeteren. De BKB Academie biedt kennis om de eerste stappen te zetten richting datgene dat je wilt bereiken, of om erachter te komen wat dat eigenlijk is.

BKB organiseert elke maand een academiesessie van twee dagen (een vrijdagavond en de gehele zaterdag), waarbij de rode draad (politiek) campagnevoeren is. In elke sessie combineren we theorie met praktijk: de groep krijgt college van interessante sprekers uit allerlei vakgebieden en gaat vervolgens aan de slag met praktische opdrachten. Vanaf februari verbinden we de geleerde lessen aan de praktijk en krijgt de academie de kans om mee te helpen aan een casus van een van de opdrachtgevers van BKB.

ACADEMIEREIZEN
Een bijzonder moment in het academiejaar is de jaarlijkse reis naar een land waar op dat moment verkiezingen plaatsvinden. Academie 20 reist medio februari 2020 af naar de Verenigde Staten om de voorverkiezingen van dichtbij mee te maken. De academici bezoeken rally’s en spreken pollsters, politici, journalisten en correspondenten om zo alles te leren over de campagnes van de Democratische en Republikeinse kandidaten. 

Daarnaast begint het academiejaar met een reis door Nederland om zo ons eigen land met nieuwe ogen te bekijken. De academici kijken mee met politici, campaigners en journalisten, komen in aanraking met een breed scala aan visies en ervaringen en leren zo verder te kijken dan de wereld die zij al kennen.

INFORMATIEAVOND
Op dinsdag 25 juni 2019 kan je tussen 18.00u en 20.00u bij BKB naar binnen lopen tijdens onze informatieavond. Van 18.10 tot 18.30 uur geven we een korte presentatie over het programma en kun je kennis met ons maken. Daarna is er alle ruimte om vragen te stellen over de BKB Academie en je aanmelding. Wil je naar de informatieavond komen? Geef je hiervoor op door te mailen naar info@bkbacademie.nl.

AANMELDEN ACADEMIE
Ben of ken jij iemand die de BKB Academie zou moeten doen? Ga naar BKBAcademie.nl/aanmelden voor meer informatie en meld je aan vóór maandag 8 juli 09.00u.