Beeld: Marques Malacia
8 februari 2019

BKB ZOEKT EEN NIEUWE BKB ACADEMIEBAAS (PARTTIME)

Profiel
Je bent goed in dingen organiseren van A tot Z: je draait je hand er niet voor om een avondprogramma voor een groep neer te zetten en wordt enthousiast van het idee om een (buitenlandse) reis uit te stippelen en bouwen. Je wilt van alles weten over politiek, campagnes en sociaal activisme en je politieke antenne is scherp. Je hebt mensenkennis en vindt het niet eng de telefoon te pakken om toffe gastsprekers te betrekken bij jouw Academieprogramma. Je bent gemotiveerd om een lesprogramma te bouwen waarin mensen zichzelf goed kunnen ontwikkelen. Enige werkervaring is een pré, net als doorzettingsvermogen en stressbestendigheid.

Wat ga je doen?
Als Academiebaas ben je verantwoordelijk voor de organisatie en begeleiding van het jaarprogramma van de BKB Academie. Dat betekent dat je een aantal verschillende dingen doet:

 • - je bent verantwoordelijk voor het inhoudelijke en logistieke programma tijdens weekendsessies door het jaar heen: maken van het programma, benaderen van sprekers, organiseren van de bijeenkomsten, lezingen & workshops en de organisatie op de dagen zelf.
 • - je zet het wervings- en selectieproces voor de nieuwe BKB Academie op.
 • - je helpt met de ontwikkeling van een online omgeving voor de BKB Academie.
 • - je organiseert het inhoudelijke en praktische programma van ten minste één (buitenland)reis naar een plaats waar op dat moment verkiezingen zijn en een lang weekend door Nederland.
 • - je bent eindverantwoordelijk voor de kanalen van de BKB Academieredactie: www.bkbacademie.nl, Facebook, Twitter en Instagram.
 • - je bent het centrale aanspreekpunt voor de BKB Academie en legt al het contact tussen BKB, gastsprekers en BKB academici. Voor de BKB Academici ben je een mentor: je helpt academici waar nodig met hun persoonlijke ontwikkelingsdoelen en begeleidt ze door het jaar heen.
 • - je onderhoudt en beheert het BKB Academie alumninetwerk: twee keer per jaar organiseer je een alumni-evenement, je zit de Raad van Advies (met vertegenwoordigers uit alle BKB Academiejaargangen) voor in vergaderingen en bijeenkomsten en deelt vacatures, projecten en andere initiatieven vanuit BKB en vanuit het alumninetwerk binnen de verschillende BKB Academies.
 • - Je bent projectleider van de BKB Academie binnen BKB. Je stuurt je collega’s aan gedurende de selectieperiode en het jaarprogramma.

De functie biedt je veel vrijheid, en vraagt ook om flexibiliteit. In principe werk je twee dagen per week. Bij de Academiereizen zal dat meer zijn, maar tijdens het reguliere programma soms minder. Je bent zelf verantwoordelijk voor de indeling van je uren.

Functie-eisen

 • - Je hebt de BKB Academie zelf ooit gevolgd
 • - Werkervaring op het gebied van productie en organisatie is een pré
 • - Je bent flexibel inzetbaar, met een gemiddelde van 2 dagen per week.

Solliciteren?
Word jij hier enthousiast van en vind je jezelf een goede kandidaat voor deze functie? Stuur dan voor 20 februari 2019 om 12.00u een motivatiebrief plus een cv (beide ca. 1 A4 in PDF) naar hannaworm@bkb.nl.