De Boeken van Erik

Niet Nix
NIET NIX is een liefdesverklaring aan de grootste progressieve partij van Nederland. Niet aan de huidige partij, maar aan een partij die nieuwe ideëen, personen en methoden wil toelaten. NIET NIX is ook een uitdaging aan de Partij van de Arbeid. De schrijvers van dit pamflet, allen jong, kritisch en lid of sympathisant van de partij, vinden dat de PvdA het zich niet kan pemitteren een nieuw generatie te laten lopen. Het is nu aan de Partij van de Arbeid om de deuren wijd open te zetten. Lennart Booij en Erik van Bruggen.

Dag lief fijn eiland (2017)
In 23 odes aan Texel geven schrijvers en dichters, zowel Texelaars als overkanters, hun antwoord op die vragen. Elk van hen brengt zijn of haar persoonlijke band met het eiland in kaart en verhaalt over dat in Jan Wolkers’ woorden − ‘onsterfelijk mooie Texel’. Van drenkeling tot potvis, bollen pellen, mistige winters en het altijd onveranderde uitzicht vanaf de duinen, van boerenpluishond tot de moderne hausse aan ‘echt Texelse producten’, het hele eiland wordt onder de loep genomen.

Arnold van Bruggen (1979) en Erik van Bruggen (1968) zijn broers, geboren en getogen op Texel. Arnold is schrijver en filmmaker (prospektor.nl), Erik heeft een campagne-adviesbureau op maatschappelijk en cultureel gebied.

U2 onder een bloedrode hemel
40 jaar U2 door Nederlandse ogen
Veertig jaar geleden werd U2 opgericht. Miljoenen fans groeiden op met de band, opvallend vaak in een haat-liefdeverhouding. U2’s lyrische teksten vol verwijzingen, levenslessen, hun extatische optredens en hun verslavende muziek trekken aan, maar stoten soms ook af, en misschien maakt dát U2 zo fascinerend. In dit boek komen al die geluiden samen. In openhartige verhalen vertellen vijfendertig auteurs – van dominees tot politici en muzikanten, en van journalisten tot fans en critici – hoe de muziek van U2 hen, voor even of voor bijna altijd, heeft aangeraakt. Het resultaat is even divers als dat prachtige oeuvre van U2. Dream Out Loud!

Bruce en Ik
65 is hij inmiddels, maar 40 jaar na zijn doorbraakalbum Born to Run lijkt Bruce Springsteen gretiger en relevanter dan hij ooit is geweest. Springsteen is uitgegroeid tot de vader van de Amerikaanse popmuziek. Zijn optredens, legendarisch vanwege de intensiteit en de lengte ervan,trekken tienduizenden fans. Veel van de vijfentwintig auteurs van ‘Bruce en ik’ zijn zulke fans. Ze zijn schrijver, muzikant, of journalist. Maar wat hen verbindt is hun liefde voor de man die zingt over de Amerikaanse droom en realiteit. Met odes van onder anderen Cécile Koekkoek, Art Rooijakkers, Kluun, Erik van Bruggen, Rob Waumans, Robert Neugarten, Peter Zantingh en Leon Verdonschot.