BKB luiken zoeken kunstenaar

Hey Kunstenaar!

We zoeken je. We willen je uitnodigen om een ontwerp + bijbehorend kostenplaatje te maken voor een make-over van de rolluiken van het BKB-kantoor. Ons kantoor is aan de Westertraat midden in de Jordaan. Overdag zijn deze luiken niet te zien omdat ze dan opgerold zijn, maar ’s avonds, ’s nachts én in het weekend showen we ze aan iedereen die langsloopt. De 2 luiken zijn 250cm bij 300cm. Zoals je op de foto hier links ziet, is de kunst die op de luiken stond, overgeschilderd door mensen die daartoe niet uitgenodigd waren;-). De uitdaging is dus om iets te maken wat in een dag (of een luik per dag) gemaakt kan worden, zodat we direct daarna een goede graffiti-werende coating kunnen aanbrengen.

Dream out Loud!
Via de luiken willen we aan de wereld laten zien wie wij zijn, wat wij doen en waar we voor staan. Hier komt ‘Dream out Loud! om de hoek kijken. Dit was het levensmotto van onze vorig jaar overleden BKB-oprichter Erik van Bruggen en werd daarmee ook het motto van BKB. Leef groots en meeslepend, doe het nu, niet morgen.

We werken aan onderwerpen die ons hart sneller doen kloppen
Van de vluchtelingenproblematiek tot gelijke kansen in het onderwijs, van een anti-discriminatie campagne tot het belang van open data en van veteranen tot werkstress. Voor onze opdrachtgevers en op eigen initiatief. Dat doen we in de vorm van onderzoek, strategie en boodschapontwikkeling, het genereren van vrije publiciteit, het organiseren van bijeenkomsten en grassrootscampagnes, het ontwikkelen van strategieën voor social media en het maken van content. En waar kunnen we deze verhalen beter vertellen dan op onze eigen rolluiken?

Rolluiken
Via de luiken willen we bovenstaande graag duidelijk maken aan de buitenwereld. We willen niet op jouw stoel gaan zitten, maar dit zijn 2 concepten die je misschien op weg helpen in de zoektocht naar een invalshoek voor op de luiken:

  • Mount Dream More | Van onze eigen Erik van Bruggen tot U2/Bono en/of Jacinda Adern herself, van Obama, AOC, Greta Thunberg en Mandela, tot de dromers die in onze campagnes naar voren komen. Het zijn allemaal inspirerende en vertrouwde gezichten die hardop dromen over een betere wereld, en een dagelijkse reminder zijn om dat zelf ook te blijven doen. Wat als we ons laten inspireren door de 'Mount Rushmore', maar dan een versie laten maken met onze eigen 'presidenten' op de luiken?
  • Dream Out Loud in the Cloud! | Als we dromen zitten we zogezegd met ons hoofd in de wolken. Wat als 'Dream Out Loud' letterlijk in de wolken staat geschreven? En de luiken 's nachts veranderen in een hyperrealistisch en wolkerig vergezicht van onze stad, inclusief alle typische dakkapellen en torens?

Mag ik dan echt zomaar alles maken?
Nou ja, in principe wel. Maar het zou wel mooi zijn dat het ontwerp past bij ons bureau. Check onze website, Instagram en Facebook voor inspiratie en achtergrondinformatie. We zijn benieuwd naar je ideeën en kijken uit naar je ontwerp!

Stuur je ontwerp + kostenplaatje vóór maandag 26 juli 12:00u naar [email protected]. Ook voor vragen kun je haar via dat mailadres bereiken.