Beeld: Polle Willemsen

Opdrachtgever:
Gemeente Amsterdam

Datum:
2016 - heden

Expertises:
Strategie en boodschapontwikkeling
Online strategie
Evenementen en activatie

Zie ook:
Facebook

De Amsterdamse Klas

Een campagne gericht op de professionalisering van leraren in Amsterdam

In opdracht van de gemeente Amsterdam ontwikkelde BKB de tweejarige campagne De Amsterdamse Klas, gericht op leraren in Amsterdam. Dat doen we door het geven van strategisch advies, het organiseren van bijeenkomsten en het leveren van ondersteuning bij de (online) communicatie.

De campagne heeft als doel de professionalisering van leraren en schoolleiders in het primair onderwijs, voortgezet onderwijs en middelbaar beroepsonderwijs te ondersteunen en te versterken. Dat doen we door de trots en waardering voor het vak van leraar en het lesgeven op een Amsterdamse school te vergroten. Daarnaast stimuleren we kennisdeling en het zichtbaar maken van resultaten.

Het centrale platform van de campagne is de Facebook-pagina. Een pagina speciaal voor Amsterdamse leraren, waar zij met elkaar in gesprek gaan over onderwerpen in het onderwijs: van het gebruik van nieuwe media in de klas tot de beste trucs om leerlingen beter bij de les te houden. Leraren worden aangemoedigd om zelf onderwerpen aan te dragen om te bespreken. Daarnaast organiseren we in het kader van de campagne een aantal bijeenkomsten speciaal voor Amsterdamse leraren.

Amsterdamse Klas on Tour
De Amsterdamse Klas on Tour is een serie pop-up onderwijsbijeenkomsten voor Amsterdamse leraren waarbij zij zelf bepalen waar ze over praten. Zo organiseerden we in 2017 een bijeenkomst over onderwijs voor nieuwkomers. Tijdens deze avond kwamen leraren bij elkaar om ervaringen uit te wisselen en met elkaar in gesprek te gaan.

Amsterdams Onderwijsgala
In september 2017 organiseerden we voor de gemeente Amsterdam de tweede editie van het Amsterdams Onderwijsgala in het DeLaMar Theater. Op deze feestelijke avond werden Amsterdamse leraren, schoolleiding en schoolbesturen in het zonnetje gezet om ze te bedanken. In 2016 waren ruim 800 leraren aanwezig in de Stadsschouwburg Amsterdam om de opening van het nieuwe schooljaar te vieren.

Een gala om alle Amsterdamse leraren in het zonnetje te zetten en te bedanken voor hun inzet. Ik draag daar met veel plezier aan bij. Want zoals zo’n beetje iedereen heb ook ik veel gehad aan die meester die net dat beetje extra aandacht of juist vrijheid gaf en die lerares die zo inspirerend kon vertellen.
Mieke Hageman
Senior redacteur
Beeld: Yon Gloudemans
Beeld: Yon Gloudemans