BKB Academie

Het aanreiken van handvatten om de wereld te verbeteren

De BKB Academie laat sinds 2000 jong talent delen in de kennis en het netwerk van BKB | Het Campagnebureau. Wat in 2000 begon als een groep die lessen kreeg over (politiek) campagnevoeren, is inmiddels uitgegroeid tot een maatschappelijk geëngageerde groep jonge mensen die handvatten krijgt aangereikt om de wereld te verbeteren. De BKB Academie biedt kennis om de eerste stappen te zetten richting datgene dat je wilt bereiken, of om erachter te komen wat dat eigenlijk is.

BKB organiseert elke maand een academiesessie van twee dagen (een vrijdagavond en de gehele zaterdag), waarbij de rode draad (politiek) campagnevoeren is. In elke sessie combineren we theorie met praktijk: de groep krijgt college van interessante sprekers uit allerlei vakgebieden en gaat vervolgens aan de slag met praktische opdrachten. Vanaf februari verbinden we de geleerde lessen aan de praktijk en krijgt de academie de kans om mee te helpen aan een casus van een van de opdrachtgevers van BKB.

ACADEMIEREIZEN
Een bijzonder moment in het academiejaar is de jaarlijkse reis naar een land waar op dat moment verkiezingen plaatsvinden. De academici bezoeken rally’s en spreken pollsters, politici, journalisten en correspondenten om zo alles te leren over de campagnes. 

Daarnaast begint het academiejaar met een reis door Nederland om zo ons eigen land met nieuwe ogen te bekijken. De academici kijken mee met politici, campaigners en journalisten, komen in aanraking met een breed scala aan visies en ervaringen en leren zo verder te kijken dan de wereld die zij al kennen.

 

Credit: Ebru Aydin
Credit: Ebru Aydin
Credit: Ebru Aydin
Credit: Ebru Aydin