Dream Out Loud 2023

Paradiso Amsterdam stond op donderdag 7 september in het teken van Dream Out Loud 2023. BKB gaf het podium ook dit jaar voor één avond aan de dromers… maar ook aan de kunstenaars, leiders, rolmodellen en inspirators. Wij wilden hun verhaal horen, luid en duidelijk. OUT LOUD! Want dit zijn de mensen die zelf iets op het spel zetten. Zij die hardop dromen en dit omzetten in daden.

Hieronder lees je wie op het podium klommen:

Protest Out Loud: Pippi van Ommen & Yasmin Ait Abderrahman
Groen en rood. Duurzaam en sociaal. Klimaat en vakbond. Pippi en Yasmin. XR en FNV. Hoe ver staan hun bewegingen van elkaar? Spreken ze niet dezelfde taal? Samen op het podium, zaterdag samen op de barricade.

Speak Out Loud: Marleen Hendrickx
XX Chromosomen vormen een vrouw. X Y een man. Dat wat er tussen zit, bestaat niet. Daar praten we niet over. Marleen zweeg jarenlang, maar nu niet meer. In haar voorstelling X Y I vertelt ze over haar intersekse geheim. Want Marleen bestaat. Net als meer dan honderdduizend andere intersekse Nederlanders. En dat moet iedereen weten.

Advocate Out Loud: Oumaima Hajri
Er worden groepen systematisch gemarginaliseerd in onze samenleving. AI versterkt dit alleen maar. Oumaima Hajri pleit voor een maatschappelijk gesprek: hoe breken we de bestaande machtsstructuren en gaan we van biased naar verantwoord datagebruik? Oumaima houdt samen met kunstenaar Babusi een AI-spiegel aan jullie voor.

Do Out Loud: Senna Maatoug
De Tweede Kamer als hart van onze democratie, waar het beleid gemaakt wordt wat onze levens bepaalt. Senna Maatoug vecht vanuit de oppositie en probeert vanuit de kamerbankjes het verschil te maken. Maar het echte verschil, dat maak je op straat, in je dorp, bij de sportclub en in scholen. Een ode aan de doeners.

Ride Out Loud: Queens of Rodeo
Country voor mannen? Vanaf het Friese platteland reclaimen de Queens of Rodeo country als volksmuziek van en voor iedereen. Ze vieren de verhalen van hen die uit de pas lopen, van de pioniers die anders zijn. Samen met ons ontdekken Eva en Peter de queer country. Zij achter de draaitafel, jij op de dansvloer.

Celebrate Out Loud: Liza van den Brink
Wat doe je als je tegen de muren van de maatschappij aan loopt? Slopen! Tenminste, dat doet Liza van Den Brink. Niet uit boosheid, ze wil gewoon gelijkheid. Liza draait muziek, vliegt langs alle genres en breekt daarmee de zwaarte die de strijd voor verandering met zich mee brengt.