Beeld: Manon van der Zwaan

Veteranendag - Erkenning en waardering

Free publicity en strategie voor de Nederlandse Veteranendag

Opdrachtgever:
Stichting Nederlandse Veteranendag

Datum:
2005 – heden

Expertises:
Strategie en boodschapontwikkeling
Publiciteit en promotie
Online strategie
Evenementen en activatie

Zie ook:
Twitter
Facebook
Instagram
Veteranendag.nl

Nederland telt meer dan 111.000 veteranen. Dat zijn oud-strijders uit de Tweede Wereldoorlog en van het KNIL, maar dat zijn ook militairen die zijn ingezet bij vredesmissies. Denk aan Libanon, de Balkan, Afghanistan, Mali en Irak. Wie zijn die veteranen? Wat is hun verhaal? Die persoonlijke verhalen vertellen wij.

In 2005 ontwikkelden we op verzoek van de Stichting Nederlandse Veteranendag en de ministeries van Defensie en Onderwijs, Cultuur en Wetenschap het concept voor de allereerste Nederlandse Veteranendag: een jaarlijks terugkerend evenement in Den Haag dat draait om erkenning en waardering voor onze veteranen.

Wij adviseren de Stichting Nederlandse Veteranendag bij de organisatie en de programmering van Veteranendag en we denken op strategisch niveau mee over de verdere ontwikkeling en verbreding van de campagne.

Daarnaast verzorgen we het pers- en mediabeleid, waarbij de focus ligt op free publicity. Ook beheren we de Twitter- en Instagram-pagina's en de Facebook-community met meer dan 78.000 volgers. Daarnaast vertellen we het hele jaar door de verhalen van veteranen aan een groot publiek via de site.

Elk jaar organiseren we een of meer speciale activiteiten. In 2018 was dat onder andere een fotowedstrijd voor scholen in combinatie met een gastles van een veteraan. De winnaar van de wedstrijd was met haar klas vip-gast op Veteranendag en overhandigde een boekje met de mooiste inzendingen aan koning Willem-Alexander. Daarnaast werd in 2018 de eerste Witte Anjer Prijs uitgereikt.

Dit jaar organiseerden we een kookwedstrijd voor scholieren, wordt op 20 juni de tweede Witte Anjer Prijs uitgereikt en leggen we speciale Witte Anjer-perkjes aan die bloeien in de dagen voorafgaand aan Veteranendag op zaterdag 29 juni.

De interviews die ik de afgelopen jaren met veteranen heb mogen houden, hebben diepe indruk op mij gemaakt. Hun verhalen over kameraadschap, opoffering en verdriet zijn zo ontzettend waardevol. Niet alleen voor de campagne, maar ook voor mij persoonlijk.
Alex Klusman
Partner
Beeld: Stichting Nederlandse Veteranendag
Beeld: Stichting Nederlandse Veteranendag
Beeld: VersPers
Beeld: VersPers
Beeld: VersPers
Beeld: VersPers
Beeld: VersPers
Beeld: VersPers