Beeld: Hans Jellema

Opdrachtgever:
Stichting Vluchteling

Datum:
2010 - heden

Expertises:
Publiciteit en promotie
Evenementen en activatie

Zie ook:
Nachtvandevluchteling.nl

Nacht van de Vluchteling

Geld ophalen voor vluchtelingen in nood

Sinds 2010 organiseren wij samen met Stichting Vluchteling de jaarlijkse Nacht van de Vluchteling. Midden in de nacht lopen deelnemers 40, 20 of 10 kilometer om geld in te zamelen en aandacht te vragen voor noodhulp aan vluchtelingen. Directeur Alex Klusman over het partnerschap met Stichting Vluchteling: 'Ik ben er heel erg trots op dat wij als bureau belangeloos bijdragen aan de organisatie van dit belangrijke evenement.'

De Nacht van de Vluchteling is door ons en fondsenwerver Delphi ontwikkeld met drie doelstellingen: de kernactiviteiten van Stichting Vluchteling beter belichten, Stichting Vluchteling bekender maken in Nederland en zoveel mogelijk geld inzamelen voor vluchtelingenprojecten.

In 2010 liepen we met 400 lopers midden door de nacht van Rotterdam naar Den Haag. Tijdens de 10e Nacht van de Vluchteling op 15 juni 2019 startten we met 5700 deelnemers op vier locaties in Nederland en haalden we meer dan €1,5 miljoen op voor noodhulp aan vluchtelingen wereldwijd.

BKB helpt niet alleen (belangeloos) mee aan de organisatie van de Nacht van de Vluchteling, maar loopt ook jaarlijks mee met een eigen team. Dit jaar kan je het BKB team (tot 1 september 2019) via deze link sponsoren.

 

Ieder jaar weer - ergens koffie schenkend op één van de rustpunten midden in de nacht - besef ik hoe bijzonder het is dat duizenden mensen zich inzetten om geld in te zamelen en aandacht te vragen voor de miljoenen mensen wereldwijd die op de vlucht zijn voor oorlog, honger en ellende.
Alex Klusman
Partner