Beeld: Hans Jellema

Opdrachtgever:
Stichting Vluchteling

Datum:
2010 - heden

Expertises:
Publiciteit en promotie
Evenementen en activatie

Zie ook:
Nachtvandevluchteling.nl

Nacht van de Vluchteling

Geld ophalen voor vluchtelingen in nood

Sinds 2010 organiseren wij samen met Stichting Vluchteling de jaarlijkse Nacht van de Vluchteling. Midden in de nacht lopen deelnemers 40 kilometer om geld in te zamelen en aandacht te vragen voor noodhulp aan vluchtelingen. Directeur Alex Klusman over het partnerschap met Stichting Vluchteling: 'Ik ben er heel erg trots op dat wij als bureau belangeloos bijdragen aan de organisatie van dit belangrijke evenement.'

De Nacht van de Vluchteling is door ons en fondsenwerver Delphi ontwikkeld met drie doelstellingen: de kernactiviteiten van Stichting Vluchteling beter belichten, Stichting Vluchteling bekender te maken in Nederland, en zoveel mogelijk geld in te zamelen voor vluchtelingenprojecten.

Met het jaar groeit de Nacht van de Vluchteling: van 400 lopers in 2010 tot 2.000 lopers en ruim 620.000 euro aan donaties in 2015. In 2016 werd er voor het eerst een tweede loop georganiseerd van Nijmegen naar Arnhem om nog meer geld op te kunnen halen voor noodhulp aan vluchtelingen.

In 2016 haalden 2.800 deelnemers op twee locaties in Nederland meer dan 1 miljoen euro op voor noodhulp aan vluchtelingen wereldwijd. En de groei stopt niet. Tijdens de achtste editie in 2017 haalden we meer dan 1,5 miljoen euro op met 5.000 deelnemers op drie verschillende locaties.

We kunnen er niet omheen: aandacht voor de situatie van vluchtelingen is belangrijker dan ooit. Het is hartverwarmend om te zien dat steeds meer mensen meelopen met de Nacht van de Vluchteling en geld ophalen voor noodhulp in de regio's waar dat zo hard nodig is.
Job Tupan
Campagnestrateeg

Resultaten Nacht van de Vluchteling in 2017

Dit zijn de resultaten van de Nacht van de Vluchteling in 2017.

3

Lopen

5.000

Deelnemers

€ 1.500.000

Opgehaald