BKB Campaignwatch: de podcast

Een nieuw seizoen van de BKB podcast!

De Strijd om de Macht

In BKB Campaign Watch: de podcast gaat campagnebureau BKB op zoek naar de verhalen en technieken achter actuele verkiezingscampagnes.

Luister hier naar aflevering 1

In deze eerste aflevering van het nieuwe seizoen van BKB Campaign watch: de Podcast gaan presentatoren Tim Meijer en Tom te Buck met verschillende experts over de Tweede Kamerverkiezingen. Wat kunnen we verwachten van de komende weken? Op welke thema's verwachten we dat partijen gaan inzetten? We vragen het aan drie mensen: Sybren Kooistra, voormalig campagneleider voor de Europese Groenen en Groenlinks, Sywert van Lienden, die meeschreef aan het partijprogramma van het CDA en tot slot aan Merel Ek, politiek redacteur bij de Nieuws BV. Als slagroom op de taart komt BKB'er Isabelle Rade met een intermezzo: raden Tom & Tim de tweet van de week?Hoor alles over de campagnes en de achtergrond daarvan in dit seizoen van BKB Campaign watch: de Podcast.

Luister hier naar aflevering 2

In de tweede aflevering van BKB Campaign Watch: de podcast hebben presentatoren Esther Schüssler en Tim Meijer het over de boodschappen van de politieke partijen in aanloop naar de Tweede Kamerverkiezingen. Hoe kom je tot een centrale boodschap? Hoe destilleer je hier een pakkende slogan uit? En hoe zorg je ervoor dat je boodschap overkomt bij de kiezer? Om een antwoord te vinden op deze vragen spreken ze met politiek-adviseur Joris Tjaden en schrijver en theatermaker Johan Fretz.

Daarnaast heeft BKB campaignwatcher van de week Selma Hamouda een campagnemoment meegenomen dat haar afgelopen week is opgevallen en vertelt Habtamu de Hoop, de nummer 9 op de lijst van de PvdA, waarom we op hem zouden moeten stemmen. Hoor alles over de campagnes en de achtergrond daarvan in dit seizoen van BKB Campaign Watch: de Podcast.