Midzomer Mokum

Activiteiten voor jonge Amsterdammers

Opdrachtgever:
Gemeente Amsterdam

Expertises vanuit BKB:
Strategische advies,
organisatie kick-off,
naamgeving

Website:
www.amsterdam.nl/midzomermokum/
Instagram pagina

 

 

 

 

Voor de gemeente Amsterdam dachten wij tijdens de eerste lockdown mee over een speciaal activiteitenprogramma tijdens de zomervakantie voor jongeren van 0 tot 23 in de stad. Het werd een zesweeks zomerprogramma onder de naam MidzomerMokum, bestaande uit honderden culturele, sportieve en educatieve activiteiten voor Amsterdamse jongeren, verspreid over de zeven stadsdelen.

Trainers van Ajax gaven voetbalclinics, mariniers organiseerden bootcamps op het Marineterrein in de binnenstad, Patta organiseerde de ‘Patta Summerschool’, theatermakers begeleidde het schrijven van een eigen toneelstuk, en zo waren er nog honderden andere activiteiten.

Wethouder Moorman (onderwijs) en Meliani (cultuur) trapten het zomerprogramma af in een speciale MidzomerMokum dubbeldekker bus die van stadsdeel naar stadsdeel reed. De wethouders werden vergezeld door de percussieband Eternity, dj Nathan Surreal en Ajax-mascotte Lucky.

In het Bloemenkwartier in Amsterdam-Noord werd gestart met een ontbijt en voetbal. JOGG (Jongeren op gezond gewicht) lanceerden in aanwezigheid van hoogleraar neuropsychologie en tv-persoonlijkheid Erik Scherder de landelijke zomer van de gezonde jeugd.

In natuurspeeltuin Jeugdland in Amsterdam-Oost volgden de wethouders een workshop skelterbouwen, om vervolgens op het Bindelmeer College in Amsterdam-Zuidoost in gesprek te gaan met docenten van de zomerschool.

Daarna stopte de bus in het Nelson Mandelapark bij de 3 x 3 basketbal clinic, die werd begeleid door basketbal-international Jesper Jobse.

Op het Mercatorplein in Amsterdam-West opende wethouder Meliani officieel de deuren van de nieuwe vestiging van de Openbare Bibliotheek Amsterdam (OBA).

De kick-off werd afgesloten in de Confucius speeltuin in Amsterdam Nieuw-West, waar een showcase van verschillende activiteiten plaatsvond.

BKB was verantwoordelijk voor de naamgeving, strategisch advies en de organisatie van de kick-off.
Geweldig en inspirerend om aan dit initiatief mee te werken. Drie wethouders die de handen ineen slaan om ervoor te zorgen dat de Amsterdamse jeugd in tijden van Corona toch nog goed de zomer door komt met honderden sportieve, culturele en educatieve activiteiten. Voor mijzelf kwamen bij MidzomerMokum heel veel verschillende interesses en passies samen: het belang van onderwijs & cultuur, het verbindende van sport, de lol van een bustour door je eigen stad en de kracht van jongeren.
Alex Klusman
Partner