Mmusi Maimane spreekt negende BKB Lezing uit

Meld je nu aan voor de traditionele BKB Lezing plus Borrel in Amsterdam!

Op 8 september bestaat BKB 18 jaar. Dat vieren we graag samen met onze opdrachtgevers, vrienden, familie, BKB-academici en -alumni en anderen. Met een borrel en een knetterend feest tot diep in de nacht. Sinds 9 jaar vindt aan de vooravond van dit feest ook de BKB Lezing plaats.

Met trots kondigen we aan dat de negende BKB Lezing wordt uitgesproken door de leider van de Zuid-Afrikaanse Democratische Alliantie (DA) en dé oppositieleider van het meest zuidelijke land op het Afrikaanse continent Mmusi Maimane.

Mmusi Maimane zal in zijn lezing spreken over de huidige situatie in Zuid-Afrika, over progressieve politiek, over leiderschap in een wereld op drift en over zijn ideeën voor een inclusieve samenleving. We hopen je op vrijdag 8 september te mogen verwelkomen. Aanmelden is verplicht, dus vergeet niet te laten weten of je komt via het aanmeldformulier.

Na filosoof Rob Wijnberg, Egyptisch activiste Esraa Abdel Fattah, Turks oppositieleider Safak Pavey, Israëlisch Knesset-lid Stav Shaffir, Zuid-Afrikaans filosoof Fanie du Toit, Obama’s speechwriter John Favreau, Bill Clintons chief of staff John Podesta en eurocommissaris Frans Timmermans zijn we heel blij dat Mmusi Maimane de negende BKB Lezing uitspreekt.

Praktische informatie
De BKB Lezing plus Borrel vinden plaats in het Transformatorhuis op het Westergasfabriekterrein, Klönneplein 2 in Amsterdam.

16:00 uur: deuren open
17:00 uur: BKB Lezing
18:30 uur: BKB Borrel

Over Mmusi Maimane

Maimane (1980) is geboren en getogen in Soweto (South Western Townships), Johannesburg. Na zijn middelbare school behaalde hij een bachelor psychologie aan de University of South Africa, een master bestuurskunde aan de University of the Witwatersrand en een master theologie aan de Bangor University in Wales.

De politieke loopbaan van Maimane begon in 2010 toen hij zich voor de Democratische Alliantie (DA) kandidaat stelde voor de gemeenteraad van Johannesburg. Een jaar later werd hij de nationale woordvoeder van zijn partij en in 2013 koos zijn partij hem tot de premierskandidaat voor de provincie Gauteng. Na de algemene verkiezingen in 2014 nam Maimane zitting in het nationale parlement in Kaapstad en werd daarmee dé oppositieleider in het parlement.

In 2015 werd Maimane verkozen tot partijleider van de DA en onder zijn leiderschap greep zijn partij een jaar later bij de lokale verkiezingen de macht in Kaapstad, Johannesburg, Pretoria en Port Elizabeth. Mmusi Maimane is getrouwd en heeft twee kinderen.