De Nacht van de Vluchteling in 2014. Beeld: Hans Jellema.
22 januari 2016

Nacht van de Vluchteling krijgt tweede loop Nijmegen-Arnhem

Zoveel mogelijk geld ophalen voor noodhulp vluchtelingen

De zevende Nacht van de Vluchteling komt eraan. Zoals elk jaar organiseert BKB samen met Stichting Vluchteling de nacht om zoveel mogelijk geld op te halen voor vluchtelingen.

Het is inmiddels een traditie: de wandeling van 40 kilometer vanaf de Erasmusbrug in Rotterdam naar Den Haag. De Nacht van de Vluchteling, die BKB sinds 2010 organiseert met Stichting Vluchteling, wordt dit jaar voor het eerst op twee locaties tegelijk gehouden in de nacht van zaterdag 18 op zondag 19 juni. Die tweede route, eveneens 40 kilometer, begint in Nijmegen en eindigt in Arnhem.

Belangrijk
BKB-directeur Alex Klusman is zeer enthousiast over de verlenging en uitbreiding van de samenwerking met Stichting Vluchteling. ‘We hebben er uitgebreid over gesproken. Hiermee kunnen we in een klap nog meer aandacht vragen voor de schrijnende toestand rond vluchtelingen. Zeker nu, met de grote vluchtelingenstroom uit Syrië, is het ontzettend belangrijk dat we er voor ze zijn,’ aldus Klusman.

'Bij BKB doen we dit graag. We hopen dat ook dit jaar weer heel veel mensen, jong en oud, zich aanmelden voor de Nacht van de Vluchteling,’ zegt de directeur, die zijn collega’s altijd aanspoort ook mee te lopen.

Meedoen
Wil je meedoen en geld ophalen voor vluchtelingen tijdens de Nacht voor de Vluchteling, dan kun je je nu al aanmelden via nachtvandevluchteling.nl.