Beeld: Afke Manshanden

Opdrachtgever:
Stichting voor Kunst en Kennis promotie Leiden

Datum:
2013 - 2017

Expertises:
Publiciteit en promotie
Evenementen en activatie

Zie ook:
Nachtvankunstenkennis.nl

Op ontdekkingstocht naar nieuwe kennis, kunst en muziek

Nacht van Kunst & Kennis in de historische binnenstad van Leiden

Wij organiseren sinds 2013, samen met Cultuurfonds Leiden, Leiden Marketing en Museum De Lakenhal, de Nacht van Kunst & Kennis in Leiden.

Leiden is de stad met de oudste universiteit van Nederland. Op 3 oktober 1574 werd Leiden ontzet van de Spanjaarden. Om de Leidenaren te belonen voor hun moed bood Willem van Oranje hen twee opties aan: ofwel geen belasting meer betalen, ofwel een universiteit. Omdat de Leidenaren zich beseften dat een toekomstige heerser de belastingen altijd opnieuw kon invoeren, maar een universiteit voor altijd zou zijn, kozen ze voor een (de eerste) universiteit van Nederland.

Sindsdien heeft de kenniseconomie in Leiden een enorme vlucht genomen. Inmiddels herbergt Leiden een topuniversiteit, een top medisch centrum (het LUMC) en het grootste life sciences park van Nederland in de vorm van het Leiden Bio Science Park.

De Nacht van Kunst & Kennis is een festival om het verhaal van Leiden als kennis- en cultuurstad te combineren en op een betere manier naar buiten te brengen. Bezoekers kunnen op een zeer toegankelijke en laagdrempelige manier in aanraking komen met beide disciplines. In de historische binnenstad van Leiden kunnen bezoekers op verschillende plekken, zoals musea, historische universiteitsgebouwen en culturele instellingen, genieten van dans, muziek, theater, wetenschap, lezingen, experimenten, opstellingen, (wetenschaps)cabaret, cross-over en meer.

In de stad waar Rembrandt geboren is en Einstein werkte, is het niet meer dan logisch om een kunst- en wetenschapsfestival te organiseren. Het festival helpt Leiden in haar ambitie om zich te profileren als spannende kennisstad. Het is tof dat wij daarbij kunnen helpen.
Op ontdekkingstocht naar nieuwe kennis, kunst en muziek
Nacht van Kunst & Kennis in de historische binnenstad van Leiden

Resultaten Nacht van Kunst & Kennis in 2016

Dit zijn de resultaten van de Nacht van Kunst & Kennis in 2016.

4.000+

Bezoekers

7

Locaties

130+

Acts

100+

Artikelen in de media
Beeld: Monique Shaw
Beeld: Ruben van Vliet
Beeld: Hans Jellema
Beeld: Hans Jellema
Beeld: Jan Hessel Boeremans
Beeld: Jan Hessel Boeremans
Beeld: Ruben van Vliet