Opdrachtgever
Het College van Rijksadviseurs

Datum
2018 - heden

Expertises
Strategie en boodschapontwikkeling
Publiciteit en Promotie
Evenementen, grassroots en activatie

Zie ook
Website

 

Panorama Nederland

Een schoner, rijker en hechter Nederland

Hoe zal Nederland er in de toekomst uitzien? Samen met het College van Rijksadviseurs ontwikkelden we Panorama Nederland, een 360 graden beeld van een schoner, rijker en hechter Nederland.

Nederland staat voor complexe vraagstukken. Een tekort aan woningen, een vergrijzende samenleving, klimaatverandering, de energietransitie en verduurzaming van de landbouw. Stuk voor stuk opgaven waarvan we de gevolgen zullen ervaren, in onze levensstijl en ons landschap.

Deze maatschappelijke vraagstukken kunnen echter ook de sleutel zijn voor structurele verbeteringen van ons land. Het College van Rijksadviseurs schetst met Panorama Nederland een optimistisch toekomstbeeld van hoe Nederland eruit zou kunnen zien. Het panorama – een 360 graden verbeelding op ooghoogte – reist in 2019 door het land. Naast het fysieke panorama bracht het College van Rijksadviseurs ook een publicatie en een app uit over de toekomst van Nederland.

Wij adviseerden bij de ontwikkeling van het panorama, organiseerden de lancering en zorgen voor pers en publiciteit rondom het project. Er verschenen vele nieuwsartikelen en Bert Wagendorp schreef een column over het panorama in de Volkskrant.

Bekijk hieronder meer foto's van het panorama.

Denk je dat de debatten over de energietransitie, nieuwe woningen en landbouw helemaal vastgelopen zijn? Met het panorama laten de Rijksadviseurs zien dat we met behulp van verbeelding juist hele mooie dingen kunnen doen rondom die thema’s.
Isabelle Rade
Partner