Opdrachtgever:
Geen

Datum:
2004 - heden

Expertises:
Evenementen en activatie

Zie ook:
Facebook

President's Night

Hét Amerikaanse verkiezingsevenement in Nederland, iedere vier jaar in Amsterdam

Op 8 november 2016 organiseren we in samenwerking met de Melkweg en de Stadsschouwburg voor de vierde keer de President’s Night, het grootste evenement rond de Amerikaanse presidentsverkiezingen in Nederland.

Het is de climax van een reeks kleinere evenementen die BKB organiseert onder de naam #VS2016, waarin verschillende experts worden uitgenodigd om hun licht te laten schijnen over de meest gevolgde verkiezingen ter wereld. Een voorbeeld daarvan is de nacht van maandag 26 september op dinsdag 27 september waarin we het eerste presidentiële debat tussen Hillary Clinton en Donald Trump live bekeken en bespraken.

Op 8 november werden tijdens de President's Night & All American Breakfast samen met Amerika-watchers, politici, journalisten, kunstenaars en opiniemakers de eerste exit polls op de voet gevolgd en geanalyseerd in debatten, lezingen en talkshows. Er waren live-verbindingen met Amerikaanse zenders en reacties van correspondenten ter plaatse, afgewisseld met muziekoptredens, comedy en film.

De edities van de President’s Night in 2004, 2008, 2012 en 2016 waren volledig uitverkocht.

Gedurende één lange nacht vormen de Melkweg en de Stadsschouwburg in Amsterdam het epicentrum voor iedereen die de Amerikaanse verkiezingen volgt. Er wordt gediscussieerd, geluisterd en naar de live-beelden gekeken. Met elkaar, maar ook met toonaangevende experts. Een uniek evenement dat je maar één keer in de vier jaar kunt beleven.
Erik van Bruggen
Partner