Opdrachtgever:
Geen

Datum:
2004 - heden

Expertises:
Evenementen en activatie

Zie ook:
Facebook

President's Night 2020

Hét Amerikaanse verkiezingsevenement in Nederland, iedere vier jaar in Amsterdam

Op 3 november 2020 organiseren we in samenwerking met de Melkweg voor de vierde keer de President’s Night, het grootste evenement rond de Amerikaanse presidentsverkiezingen in Nederland.

Op 3 november 2020 gaat Amerika naar de stembus. Kiezen de Verenigde Staten voor nog eens vier jaar Donald Trump of weten de Democraten het Witte Huis weer terug te veroveren. In de nacht van 3 op 4 november 2020, van 19:00 tot de bekendmaking van de nieuwe President de volgende ochtend, is die strijd te volgen in de Melkweg in Amsterdam.

Samen met USA-watchers, politici, journalisten, kunstenaars en opiniemakers worden de eerste exit polls op de voet gevolgd en geanalyseerd in debatten, lezingen en talkshows. Er zijn live-verbindingen met Amerikaanse zenders en reacties van correspondenten ter plaatse, afgewisseld met muziekoptredens, comedy en film.

Het is de climax van een reeks kleinere evenementen die BKB organiseert onder de naam #VS2020, waarin verschillende experts worden uitgenodigd om hun licht te laten schijnen over de meest gevolgde verkiezingen ter wereld.

De edities van de President’s Night in 2004, 2008, 2012 en 2016 waren volledig uitverkocht.

Gedurende één lange nacht vormen de Melkweg en de Stadsschouwburg in Amsterdam het epicentrum voor iedereen die de Amerikaanse verkiezingen volgt. Er wordt gediscussieerd, geluisterd en naar de live-beelden gekeken. Met elkaar, maar ook met toonaangevende experts. Een uniek evenement dat je maar één keer in de vier jaar kunt beleven.
Erik van Bruggen
1968 - 2020