Beeld: Torleif Svensson/Panzi Hospital, CC BY

De stilte doorbreken over seksueel geweld

Online campagne voor de Mukwege Foundation

Opdrachtgever:
Mukwege Foundation

Datum:

2016 - 2017

Expertises:
Online strategie

Zie ook:
Twitter
Facebook
Instagram
Mukwegefoundation.org

In 1999 richtte gynaecoloog Denis Mukwege het Panzi Hospital op in Bukavu, in de Democratische Republiek Congo. Hij verwachtte er vrouwen te ondersteunen bij hun zwangerschap en bevallingen, maar dat liep anders; dr. Mukwege heeft sinds 1999 meer dan 40.000 verkrachtingsslachtoffers behandeld.

Naarmate de tijd vorderde, werden de gevallen ernstiger en de slachtoffers jonger. Het werd dr. Denis Mukwege duidelijk dat hij, buiten de operatiekamer, de wereld kenbaar moet maken dat seksueel geweld in conflictgebieden een groot probleem is. Met de Mukwege Foundation bedacht hij verschillende strategieën om verkrachting dat als wapen wordt ingezet wereldwijd tegen te gaan.

Wij ondersteunden de Mukwege Foundation aan het begin van de online publiekscampagne. Op Facebook is de community gegroeid naar meer dan 21.500 volgers. Vanaf 1 februari 2017 heeft de Mukwege Foundation de online campagne in eigen beheer en vervullen wij een adviserende rol.

Hoewel velen liever hun ogen sluiten voor dit onderwerp, vecht de Congolese gynaecoloog dr. Denis Mukwege al jaren tegen het gebruik van seksueel geweld als wapen. Met deze internationale, online campagne laten we de wereld kennismaken met zijn moedige werk.
Erik van Bruggen
1968 - 2020

Resultaten campagne

Dit zijn de resultaten van de campagne in de periode van augustus 2016 tot februari 2017.

6

Aantal maanden campagne

21.500

Likes

11.000

Gemiddeld bereik per week
Beeld: Torleif Svensson/Panzi Hospital, CC BY
Beeld: Torleif Svensson/Panzi Hospital, CC BY