Dream Out Loud: Frontlinies 2022

Op 30 augustus zochten met ons eigen event in Paradiso - Dream Out Loud - de frontlinie op. Met verhalen van hen die strijden voor vrede, gelijke rechten, de waarheid, democratie en vrijheid.

Voorbij het einde van de geschiedenis tekenen nieuwe frontlinies zich af. In de zwarte Oekraïense aarde, op het woestijnzand van de Sahel, maar ook dichter bij huis. Democratie, vrijheid en rechten die vanzelfsprekend leken, blijken soms akelig wankel. Zelfs de waarheid is een strijdtoneel geworden. De eerste generaties die dachten nooit meer oorlog te zouden kennen, moeten nu toch strijd leveren. Voor wie het geluk heeft dat niet aan den lijve te ondervinden betekent dat: je uitspreken en de ogen niet sluiten.

Tijdens Dream Out Loud op 30 augustus in Paradiso gingen we in gesprek met journalisten, kunstenaars en wetenschappers die daarin voorop gaan. Met democratie activiste Htet Oo Wai uit Myanmar, militairen Dayrohn Wiesken en Joe Tennessee, Rusland-correspondent Eva Hartog, kunstenaars Mohamed Boujarra en Anemoon on Fire van Outsiderland, theatermakers Daria Bukvić en Hadewych Minis, verhalenverteller Akwasi en Ramallah Rising met muziek vanuit het hart van het Midden-Oosten.

Dream Out Loud was het levensmotto van Erik van Bruggen, onze vriend, oprichter en mede-BKB’er. Hij bedoelde: het moet keer tien! Nog steeds laat Erik ons net een tandje groter denken. Daarom nodigt BKB op de jaarlijkse verjaardag in Paradiso mensen uit die hardop durven te dromen en zo de toekomst bepalen.

Zoals Erik was willen wij ons bestaan vieren: eigenwijs, verbindend, inspirerend, dwars en altijd actie aan het voeren, ook terwijl je een biertje drinkt in de club.