Foto: Milene van Arendonk / ASN Bank

Verantwoordelijk en duurzaam bankieren

Samen met ASN Bank werken we aan een duurzame toekomst

Opdrachtgever:
ASN Bank

Datum:
2013 - heden

Expertises:
Strategie en boodschapontwikkeling
Publiciteit en promotie
Online strategie
Evenementen en activatie

Zie ook:
Facebook
Nieuwsbrief

ASN Bank is de grootste duurzame bank van Nederland. De bank heeft een zeer sterk imago op het gebied van verantwoordelijk en duurzaam bankieren en beleggen, maar is daarnaast ook een belangrijke kracht achter verschillende duurzame initiatieven, organisaties en ondernemingen.

In 2017 kozen we voor een volledig nieuwe opzet van de traditionele klantendag van ASN Bank. In de nieuwe opzet is de nadruk komen te liggen op het gesprek met de nieuwe generatie. Dit resulteerde in ACT., een interactief duurzaamheidsfestival dat helemaal in het teken stond van het thema klimaat. Klimaat is een van de belangrijkste pijlers van ASN Bank.

Op het terrein van Thuishaven Amsterdam kwamen politici, ontwerpers, pioniers, experts, klanten van de bank en andere belangstellenden samen. Met een andere boodschap, naam en programma lukte het ons een jonge generatie te bereiken over thema’s die voor ASN Bank belangrijk zijn. Het publiek van ACT. was met gemiddeld 32 jaar (veel) jonger dan voorgaande evenementen van de bank.

Klantendag ASN Bank
In 2013 werden wij door ASN Bank gevraagd om een nieuw concept te bedenken en uit te voeren voor de jaarlijkse klantendag van de bank: De Dag van het Ethisch Beleggen. We presenteerden een nieuwe opzet voor dit evenement, niet alleen gericht op het presenteren van de ASN Bank als duurzame en betrouwbare bank, maar ook om met klanten en geïnteresseerden continu in dialoog te gaan over de thema’s waar ASN Bank zich mee bezighoudt.

De Dag van het Ethisch beleggen veranderde in MorgenVandaag, een evenement en platform dat aan zowel klanten als niet-klanten laat zien dat de bank staat voor meer dan bankieren alleen. BKB organiseerde drie edities van MorgenVandaag, met speciale gasten als Nobelprijswinnaar voor de Vrede Kailash Satyarthi en Congolees gynaecoloog en mensenrechtenactivist Denis Mukwege.

ASN Bank is een bank met een eerlijk verhaal. Ik vind het niet alleen een eer om dat verhaal te mogen vertellen. Het geeft me ook hoop voor een betere toekomst, door te laten zien dat het kan.
Bram Festen
Partner
Foto: Milene van Arendonk / ASN Bank
Foto: Milene van Arendonk / ASN Bank