16 februari 2018

Wie is het Beste Raadslid van Nederland?

Het Beste Raadslid van Nederland: nóg leuker dan de verkiezingen

We mogen alweer bijna. Als campagnejunkie kan ik natuurlijk niet wachten. Over dik een maand staan jij en ik met een rood potlood in de hand te twijfelen. Wordt het weer de lijsttrekker? Of geef je een voorkeursstem aan een vrouw op de lijst die dankzij jou kans maakt om in de raad te komen?

Gemeentepolitiek roept bij veel mensen een beeld op van geharrewar over parkeergeld, het aanleggen van een zwembad of het aanharken van bloemperkjes. Natuurlijk, daar gaat de gemeente over. Maar wist je ook dat raadsleden bepalen of er meer woningen worden gebouwd, of je veiligheid realiseert met camera’s of met meer blauw op straat, en dat raadsleden bepalen of je moet betalen voor een soa-test?

Nu steeds meer taken op de schouders van gemeenten liggen - denk bijvoorbeeld aan de zorg - zijn goede raadsleden belangrijker dan ooit. Daarom is BKB samen met onze partners de Volkskrant, WNL en het Periklesinstituut op zoek naar het Beste Raadslid van Nederland. De verkiezing van het Beste Raadslid van Nederland moet ook deze keer weer de tongen losmaken bij de koffieautomaat. Glans geven aan onderbelichte politieke onderwerpen. En een podium bieden aan lokale helden. Om dát te realiseren, hebben we jou nodig!

Ken je een bevlogen raadslid dat zich de afgelopen vier jaar dag en nacht heeft ingezet voor een betere samenleving? Of ben je benieuwd naar de talenten die in jouw gemeente de boel bestieren? Vanaf nu kun je raadsleden die een podium verdienen nomineren of je stem uitbrengen op jouw lokale held.

We hopen op een spannende verkiezingsstrijd en een hoge opkomst, zowel in de officiële stemhokjes als op onze speciale verkiezingssite. Want een goedwerkende lokale democratie, daar maken wij ons hard voor.

Help je mee?

Namens iedereen bij BKB,

Erik van Bruggen

PS Wist je dat veel raadsleden die vorige keer meededen met de verkiezing van het Beste Raadslid van Nederland goed terecht zijn gekomen? Ron Meyer, voormalig fractievoorzitter van de SP in Heerlen, kan dat allicht bevestigen. Ook de lokale fracties van de semifinalisten verging het vier jaar geleden in de verkiezingen goed: ze kregen er gemiddeld een zetel bij. Meedoen is dus niet alleen leuk, het is ook nog eens hartstikke verstandig.