BKB Campaign Watch: de podcast
#MakeAmericaAgain
"De lunch bij BKB is nogal een ding. Om 12.30 uur precies wordt een grote koperen bel geluid en sprint iedereen naar de lange tafel bij het raam om het lekkerste beleg te bemachtigen voordat het op is. Tussen de boterhammen en de salades door worden intense discussies gevoerd over het nieuws. Sinds de coronacrisis werken we grotendeels thuis en zitten we achter de computer onze boterhammen naar binnen te werken." Aldus Tim Meijer, campagnestrateeg bij BKB en ook presentator van de BKB lunchlezing.
"Omdat we dachten dat we vast niet de enige zouden zijn die best wat te doen zou willen hebben tijdens de lunchpauze, kwamen we op het idee van de BKB-lunchlezing als ideale tafelgenoot voor tijdens de lunch. Iedere week laten we sprekers aan het woord over uiteenlopende thema’s. Van Johan Fretz over het belang van kunst en cultuur tot Arun Chaudhary over campagnevoeren in tijden van corona en Roel Maalderink over zijn voxpopvideos."
"Voor mij als presentator is het te gek om zoveel verschillende mensen te kunnen spreken die allemaal heel erg goed zijn in wat ze doen en daar boeiend over kunnen vertellen. Dit seizoen gaan we het – met de Amerikaanse presidentsverkiezingen voor de boeg – acht weken lang over deze verkiezingen hebben. Wie Trump is en wat de democraten willen veranderen kun je gewoon in de krant lezen, dus wij behandelen onderwerpen waarover je nog niet zoveel hebt gehoord."
Seizoen 1: BKB Lunchlezing
In het eerste seizoen van BKB Lunchlezing gaan Tim Meijer en Hanna Worm in gesprek met verschillende professionals en bekenden uit het netwerk van BKB, allemaal in verband met COVID-19.
Aflevering 1: De eerste lunchlezing van BKB met huisarts Steven van de Vijver over het coronavirus en moria. #sosmoria
Aflevering 2: De tweede lunchlezing van BKB met Blendle-oprichter Alexander Klöpping, over het coronavirus en privacy.
Aflevering 3: De derde lunchlezing van BKB met journalist en patiënt Charlotte Bouwman, over het coronavirus en psychische zorg.
Aflevering 4: De vierde lunchlezing van BKB met politiek campagnestrateeg Hans Anker, over het coronavirus en beeldregie.
Aflevering 5: De vijfde lunchlezing van BKB met amerikanist en campagnestrateeg Bianca Pander, over de Amerikaanse verkiezingen.
Aflevering 6: De zesde lunchlezing van BKB met politicus Mohammed Saiah, over het coronavirus en de ramadan.
Aflevering 7: De zevende lunchlezing van BKB met kunstenaar Johan Fretz, over het coronavirus en de culturele sector.
Aflevering 8: De achtste lunchlezing van BKB met worstenmaker, chef en columnist Samuel Levie, over het coronavirus en het voedselketen van de toekomst.
Aflevering 9: De negende lunchlezing van BKB met journalist en schrijver Daan Borrel, over het coronavirus en de circulaire tijd als alternatief voor onze huidige gejaagde tijd waarin we altijd maar doorgaan.
Aflevering 10: De tiende lunchlezing van BKB met filmmaker Arun Chaudhary, campaigner en 'Obama's presidential filmmaker', over campagne voeren tijdens COVID-19.
Aflevering 11: De elfde lunchlezing van BKB met China-correspondent en BKB Academie-alumnus Anouk Eigenraam, over hoe het was om de uitbraak van het virus in China mee te maken?
Aflevering 12: De twaalfde en laatste lunchlezing van BKB seizoen 1 met televisiemaker en oud-BKB Academicus Roel Maalderink, over de kracht van Voxpop.
Seizoen 2: Make America Again
In seizoen 2 van BKB Campaign Watch: de podcast volgen presentatoren Tim Meijer en Tom te Buck de campagnes voor de Amerikaanse presidentsverkiezingen op de voet. In een 7-tal afleveringen spraken zij verschillende specialisten over onderwerpen van de Amerikaanse rechtsstaat tot de Black Lives Matter-beweging.
Aflevering 1: ‘Boosheid kweken is een stijl die steeds meer past binnen de Republikeinse partij’ | Presentatoren Tim Meijer en Tom te Buck gaan in gesprek met Maarten Zwiers (Amerikanist en samen met onze Bianca Pander VS-commentator voor de Volkskrant) naar aanleiding van zijn net verschenen boek Profiles in Power. Welke rol speelt de persoonlijkheid van de president in zijn leiderschap en welke invloed heeft zijn persoonlijkheid op zijn winkansen?
Aflevering 2: De invloed van de presidentsverkiezingen op het Amerikaanse rechtssysteem | Het overlijden van rechter Ruth Bader Gingsberg heeft tot veel discussie geleid. Gaat het Trump lukken om een nieuwe rechter aan te stellen in het Hooggerechtshof in de korte tijd die er is? Met Jeroen Langelaar, BKB Academie-alumnus, schrijver en kenner van het Amerikaans rechtssysteem gaan presentatoren Tim Meijer en Tom te Buck hierover in gesprek over de invloed van de komende presidentsverkiezingen op het Amerikaanse rechtssysteem.
Aflevering 3: ‘Complotdenken is als religie’ | In deze aflevering zoomen we uit van de Amerikaanse verkiezingen en hebben we het over het bredere thema complotdenken, dat natuurlijk ook raakt aan de verkiezingen. Met Coen van de Ven, redacteur voor de Groene Amsterdammer, gaan Tim & Tom in op vragen als: wat drijft de complotdenker? En waarom wantrouwt de complotdenker de ‘mainstream media’?
Aflevering 4: Kamala Harris: de president van de toekomst? | Vorige week was het Vice-presidential debate tussen Kamala Harris en Mike Pence. Mike Pence kennen we na bijna 4 jaar wel, maar wie is Kamala Harris, de running mate van Joe Biden eigenlijk? In aflevering 4 gaan Tim & Tom met Kathelijne Niessen, Amerikanist en oud BKB’er hierover in gesprek.
Aflevering 5: De campagnestrategieën van Trump en Biden | In deze vijfde aflevering gaan Tim en Tom in gesprek met Bianca Pander, Amerikanist en campagnestrateeg bij campagnebureau BKB. Bianca vertelt over de campagnestrategieën van Biden en Trump: hoe is die? En werkt het? En welke verrassingen kunnen we nog verwachten in de laatste week voor de verkiezingen?
Aflevering 6: De invloed van Black Lives Matter | De Black Lives Matter-beweging nam een enorme vlucht na de brute moord op George Floyd. Welke rol speelt de beweging in de verkiezingen? En is dit een kantelpunt voor de beweging? Op deze vragen gaan Tim & Tom in met presentator Andrew Makkinga.
Aflevering 7: Verkiezingsdag special met Michael Persson | Op de dag van de Amerikaanse verkiezingen spreken Tim & Tom met Michael Persson, Amerika-Correspondent van de Volkskrant vanuit New York. Michael heeft de afgelopen vijf jaar het Amerika onder Trump zien veranderen. Wat valt hem op aan het land? En wat verwacht hij van de verkiezingen?
Voor mij als presentator is het te gek om zoveel verschillende mensen te kunnen spreken.BKB Campaign Watch: de podcast
#MakeAmericaAgain