Provocatieve verhalen en inspirerende ideeën voor jongeren

Maatschappij, politiek en wetenschap met LLowgenda en Lowlands Science

Opdrachtgever:
Lowlands

Datum:
2010 - heden

Expertises:
Publiciteit en promotie
Evenementen en activatie

Zie ook:
Tumblr

LLowgenda is het maatschappelijk-politieke programma dat wij op Lowlands organiseren. Ieder jaar staat de X-ray op zaterdag en zondag in het teken van pittige meningen en mooie verhalen. Op het podium staan twaalf provocateurs, scherpslijpers, opiniemakers, hemelbestormers en revolutionairen om in korte speeches je zekerheden en aannames op hun grondvesten te doen schudden.

Lowlands heeft al jaren een wetenschappelijk programma als onderdeel van de randprogrammering van het festival. Maar wetenschap is steeds vaker onderdeel van grote publieksevenementen. Lezingen en minicolleges zijn inmiddels ontzettend populair. Het wetenschapsprogramma van Lowlands was daarom niet meer vernieuwend. BKB ontwikkelde een nieuw wetenschappelijk programma en produceerde dit ook: Lowlands Science.

Lowlands Science heeft tien onderzoeksteams de mogelijkheid geboden om hun onderzoek uit te voeren op het festival. Voorwaarde voor alle onderzoeken was dat ze én wetenschappelijk relevant waren én dat ze de bezoeker iets te bieden hadden. Mediapartner New Scientist was aanwezig om live verslag te doen, zowel in tekst als in beeld. De Nationale Wetenschapsagenda, één van de belangrijkste financiers, was aanwezig om wetenschappelijke vragen uit het publiek te koppelen aan de wetenschappers op Lowlands.

Bij Lowlands Science krijgen wetenschappers de kans om 55.000 proefkonijnen te testen. Het is één grote wetenschappelijke chaos. Als ik dat aanschouw denk ik: gelukkig maar, want verwarring creëert de mooiste ontdekkingen.
Bianca Pander
Partner
Beeld: Eva van Rijnberk
Beeld: Eva van Rijnberk